MM2 won't start

Error 0xC0000022...

User avatar
cody
MM2X Occasional User
MM2X Occasional User
Posts: 337
Joined: Sun Oct 23, 2005 2:00 am
Location: United States
Contact:

MM2 won't start

Postby cody » Tue May 23, 2017 11:11 pm

I got a new computer (Windows 10 Creators Update 64-bit, 8 GB RAM, 1 TB Hard Drive) back in April, and I just installed MM2 on it. When I try to run it, I get this error:

Code: Select all

--------------------------- Midtown2.exe - Application Error --------------------------- The application was unable to start correctly (0xc0000022). Click OK to close the application. --------------------------- OK ---------------------------
Anyone else have this problem? How do I fix it? :( This is the 1st time I ever attempted to run MM2 on Win10. I installed DGVoodoo v2.54 so I wouldn't get a bunch of lag, but I never tested it before that. I also tried using Windows Compatibility Troubleshooter, but it didn't help. Running as Admin, Windows XP SP3 didn't help either.
My Member Number is prime. LOL!

User avatar
Seahawk
MM2X Super Active User
MM2X Super Active User
Posts: 2223
Joined: Sat Dec 15, 2012 1:00 am
Location: Navi Mumbai, India
Likes received: 1 like

Postby Seahawk » Wed May 24, 2017 6:45 am

You require a patch.
-Seahawk
Image
Best New-comer screen shooter  of the year 2013
Image
Best MM1 screen shooter of the year 2014
Join WarThunder: https://warthunder.com/en/registration?r ... e_29943171

User avatar
Franch88
MM2X Admin
MM2X Admin
Posts: 15707
Joined: Thu May 31, 2007 2:00 am
Location: Italy
Likes received: 1 like
Contact:

Postby Franch88 » Wed May 24, 2017 10:52 pm

It's always better to install the official patch, use the speed boot and patch it with the Heap Patcher, after the game installing. If you're using a copy of the game fodler and you already did these things before, then it's fine.
Check the EXE file properties and set the compatibility mode and to always run it as administrator. In this page you can read more about that error.
Fiat 500 = Italian motorization. Franch88, MM2 eXtreme forum and website Administrator.
|Franch88's MM2 Releases|

User avatar
tizerist
MM2X Newbie
MM2X Newbie
Posts: 7
Joined: Sat Feb 21, 2009 1:00 am

Postby tizerist » Wed Jun 14, 2017 7:25 pm

Got exactly the same problem here. And I have patched it, used the speed thing. Still get that error message.

User avatar
cody
MM2X Occasional User
MM2X Occasional User
Posts: 337
Joined: Sun Oct 23, 2005 2:00 am
Location: United States
Contact:

Postby cody » Wed Jun 14, 2017 8:46 pm

Got exactly the same problem here. And I have patched it, used the speed thing. Still get that error message.
Same thing with me. I patched it with the XP patch, used dgVoodoo, installed the speedboot, and tried running as admin (with compatibility set to Windows 7), but it still gives the same "0xc0000022" error. :cry:
My Member Number is prime. LOL!

User avatar
Franch88
MM2X Admin
MM2X Admin
Posts: 15707
Joined: Thu May 31, 2007 2:00 am
Location: Italy
Likes received: 1 like
Contact:

Postby Franch88 » Wed Jun 14, 2017 9:11 pm

I found some more info about that error, which personally I never experiences. It can happen with any kind of application, it's not related with MM2 specifically. This page gives several explaining to this error, hoping to figure out something.
Fiat 500 = Italian motorization. Franch88, MM2 eXtreme forum and website Administrator.
|Franch88's MM2 Releases|

User avatar
tizerist
MM2X Newbie
MM2X Newbie
Posts: 7
Joined: Sat Feb 21, 2009 1:00 am

Postby tizerist » Fri Jun 16, 2017 12:01 am

Hmm yeah. Just to add, I also tried:

> The method in that youtube video

> Running an xp virtual machine, but don't know to run a game within it...I don't know how to transfer my MM2 folder from Win10 to the virtual xp folders, and virtual xp has no net access to obtain MM2 again.
> Tried VirtualBox, got blue screen errors.
> Fix No.1 on Franch88's page (still have to try the others yet)
> Also tried sacrificing a lamb in Stonehenge at midnight.

Nothing worked. Time for Dosbox I guess. If that don't work, then I'm stumped.

User avatar
The_Most_Wanted
MM2X Active User
MM2X Active User
Posts: 960
Joined: Mon Oct 15, 2012 2:00 am
Location: Egypt

Postby The_Most_Wanted » Fri Jun 16, 2017 7:00 pm

Just follow these steps:

1. Go to Control Panel > Programs.

2. Click on "Turn Windows features on or off"

3. Scroll down and mark on "Legacy Components" then hit "OK"

I hope that helped.
Image
Best Midtown Madness 2 car converter of the year
Best Midtown Madness 2 innovation of the year
Author of the best Midtown Madness 2 mod of the year

Image
Best Midtown Madness 2 breakout of the year
Author of the best Midtown Madness 2 car add-on of the year

Image

User avatar
tizerist
MM2X Newbie
MM2X Newbie
Posts: 7
Joined: Sat Feb 21, 2009 1:00 am

Postby tizerist » Sat Jun 17, 2017 12:03 am

Oh my gosh! That worked!! Thank you so much!

User avatar
DatsunDave
MM2X Newbie
MM2X Newbie
Posts: 1
Joined: Sat Sep 02, 2017 2:00 am
Location: in the drivers seat of my ´78 Datsun 280Z...

Postby DatsunDave » Sat Sep 02, 2017 2:35 am

5 or so years I've held onto this game and used this site... Then on and off for the last week I dug out the game and had been trying to make it run on my win.10. I was a couple hours away from giving up. -then i stumble upon this gem! Got it up and running within minutes!

The_Most_Wanted: Rock on dude, this has got to be the highlight of my week at the very least. Whatever you're doing, don't stop doing it! :aprobar: